inlo@inlo.no +47 22 17 36 65

Vil du være med å starte et flerkulturelt råd?

(Michael Rana Malaker, Trine Flage, Joseph Tambwe, Dulo Dizdarevic, Jean Claude Luabeya)


Joseph Tambwe ønsket å skape en plass for innvandrere i Narvik, hvor de kunne møtes og skape noe felles. Det ble vanskelig alene, men når han møtte lærer Trine Flage på et møte hos Innvandrernes landsorganisasjon ble det endelig en realitet.

– Vi hadde en felles interesse i å få innvandrere bedre integrert i samfunnet, sier Trine.

Joseph forteller om over 200 forskjellige nasjonalieter bare i Narvik. Vi vil at kulturene skal samles og at vi kan bli et varmt samfunn, forteller han videre. Trine er helt enig og forteller om viktigheten med å se mennesket bak, ikke bare at de er innvandrere, som mange kanskje gjør.

Joseph startet selv fra start i Norge, måtte lære seg språk og kultur. I dag er han fullt integrert i det norske samfunn, dette ønsker han å vise at alle kan, hvis de bare legger en liten innsats i det.

– Spesielt kvinner, sier Trine.
– Mange kvinner blir sittende mye alene hjemme med barna og blir ikke kjent med andre mennesker. Med å starte dette rådet ønsker vi å starte en organisasjon som kan bli en møteplass for alle, også etniske norske, forsetter hun.
– Vi ønsker å hjelpe innvandrere med å skape nettverk, avslutter Joseph.


Torsdag 8. september i auditoriet til Narviksenteret var det oppstartmøtemote-1


Artikkelen ble opprinnelig publisert på www.fremover.no